Projecte Raval 2005-06 Col.legi Casp-6è E.P
Un projecte per descobrir la multiculturalitat, la tolerància, les diferents ètnies, religions,l'art, i un futur social millor

¡Bienvenido a mi blog!

Inicio

Mi Perfil

Calendario
<<   December 2005  >>
SMTWTFS
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Apúntate
Suscríbete al blog

Categorías
Main (4) Sindicar categoría
Archivo
February 2006 (1)
January 2006 (1)
December 2005 (1)
November 2005 (1)
Sindicación
Artículos
Comentarios
PROJECTE RAVAL
Centre O.J.Salvador Gavina
Història Raval
Llocs típics Raval
Objectius J.Salvador Gavina
Ravalnet.org
Totraval.org
WEBS D'AJUDA
Ajuntament BCN
Cercador GOOGLE
Diari Blog 6èB
Web COL.LEGI CASP
 

ITINERARI-2 :El barri del Raval i el C.J.S Salvador Gavina

GRUPS DEL Projecte Raval

El passat  28 de novembre varem realitzar...

 

 1

 3

 4

 5

 6

 7

 8

 9

10 

 Bea

 Claudia

 Oriol

 Nil

 Pablo

 Rafel

 Marina

 Anna

Clara 

 Gerard

 Gerard M.

 Roger

 Alberto

 Xavi

 Pol

 David

 Victor

 Guille

 Aina

Eduard 

 Mònica

 Raimon

Júlia 

Irene 

Jordi 

Oscar 

 Sandra

un recorregut pel Barri del Raval i també vàrem visitar el Centre Joan Salvador Gavina on ens havien citat a les 11.30 h. Els monuments del recorregut varen ser els seguents:

1.- Palau Guell:

El Palau Güell és un edifici dissenyat per Antoni Gaudí arquitecte famós per les seves obres de estil molt peculiar dins de la corrent modernista catalana. El palau està situat en un carrer estret de Barcelona, el Carrer Nou de la Rambla, a prop del port. L"edifici va ser encargat a Antoni Gaudí per Eusebi Güell i Bacigalupi. La construcció es va construí entre els anys 1885 i 1900. Sent el carrer tan poc ample, resulta difícil observar la fatxada en la seva totalitat. No obstant això, es pot accedir al interior a través de unes magnífiques portes de arcs parabòlics. La entrada te unes dimensiones impressionants, pensades per que els visitants poguessin accedir a ella muntats en els seus cavalls, o be en els seus carruatges. Més cap a dins, és trobava el rebedor interior, que tenia una altura de tres pisos. Aquest espai és sensiblement més petit que el anterior, encara que Gaudí va aconseguir augmentar en la seva percepció visual mitjançant la instal·lació de un gran número de columnes. Aquest rebedor és el nucli central del edifici, ja que està rodejat per las principals estades del palau. En la teulada hi ha varies xemeneies, a las que lluny de tractar-les com elements molestos, Gaudí els hi va donar caràcter decoratiu. En 1984 la UNESCO va declarà el Palau Güell Patrimoni de la Humanitat.

2.- Sant Pau del Camp:

 (Ermita )Va ser fundada per Guifré 2on i construïda entre el 897 i el 912.
Està situada a la dreta de la Rambla del Raval.
El 1117 va ser reformada i llavors es va transformar en el magnífic claustre d'art romànic d'influència aràbiga que coneixem.
.El jardí:
Està envoltada per un jardí molt important, ja que el Raval és molt dens i amb pocs arbres, i això afavoreix una mica la zona.

3.- Rambla Raval:Es va inaugurar el setembre del 2000. Situada a dalt el carrer de l'Hospital, abaix el carrer de Sant Pau, a la dreta el carrer del Robador i a l'esquerra el carrer de la Riereta.És una rambla molt solejada i és molt agradable per passejar-hi, sobre tot a la tardor i a l'hivern.

 

  4.- El Gat de Botero:         

1992-60ANYS    MATERIAL: BRONCE  

MIDES:7 X 2,30 X 2,30 m.

AUTOR: Fernando Botero (Colombia)

LLOC: Rambla del Raval s/n (BCN)

DESCRIPCIÓ: Escultura a l"aire lliure,en metall negre ,i vuit bigotis daurats, d"un gat i que segueix tots els trets característics de l"obra de l"autor.

 5.- Hospital de la Sta. Creu i de Sant Pau ( Biblioteca de Catalunya):

Va ser contruit el segle XV. Va ser creat amb la intenció de reunir tots els hospitals de la ciutat en un mateix edifici. L'any 1926  l"edifici  fou comprat per l"ajuntament, que inicià la seva remodelació. Actualment s"ha convertit en un centre cultural de la ciutat, on hi ha entre d"altres serveis: la Biblioteca Nacional de Catalunya, L"escola Massana, les biblioteques públiques de Sant Pau  i de la Santa Creu.

 6.- Convent dels Àngels:

 La primera pedra del convent dels Àngels es va col.locar l"any 1562. Fins l"any 1906 hi viuen monges de clausura.  Aquest any  es ven el convent i durant molts anys va servir de magatzem de ferros. L"any 1984 els arquitectes Lluís Cotet, Carles Diaz i Ignacio Paricio van elaborar el projecte de restauració i rehabilitació de l"edifici.  El convent  i els seus voltants han estat objecte d"una gran reforma dins de la remodelació urbanística del barri proposat pel projecte " Del Liceu al Seminari ".Ara és la seu de la Federació de les Arts Decoratives (FAD).

 7.- MACBA: 

macba

L'idea de crear un Museu D"art Contemporani de Barcelona va ser del crític Cirici i Cesáreo Rodríguez a 1959.Al 1985, Joan Rigol, llavors conseller de cultura de la Generalitat, va impulsar la idea, però no va ser fins el 1986, que l"Ajuntament de Barcelona, amb Pascual Maragall com alcalde, que va promoure la creació del museu encarregant a l"arquitecte Richard Meier la construcció de l"edifici. En 1987 es va constituir la fundació MACBA, que té l"objectiu d"aconseguir els diners per comprar les col·leccions més modernes i més boniques. Està formada per empreses i persones independents. El MACBA es va inaugurar públicament el 28 de novembre del 1995 . Actualment està dirigit per Manuel J. Borja-Villel. L'edifici del MACBA està situat a la plaça dels Àngels, 1


 8.- Pati Manning:

MANING    El pati Manning té molts anys d"història, I des d"ell s"han pogut contemplar diferents I variats edificis. Actualment l"envolta el Centre d"Estudis I Recursos Culturals (CERC). Aquest pati ha sigut reformat per Joseph Irla Bosch. Antigament aquest pati va estar envoltat de la casa provincial de la Caritat on acollien als sense-sostre.


9.- Universitat Ramón Llull : Universitat de comunicacions.   Aquest grup d"univercitiats varen ser fundades per Ramon Llull, filòsof , poeta i escriptor. La Universitat Ramon Llull va ser instalada l"1 de març de 1990 a Barcelona i ara si pot diferenciar la part moderna i la part antiga. La universitat anteriorment era una casa on s"acollien les persones que arribaven d"ultramar, els donaven menjar i allotjament.

10.- Església de Montalegre:

Es deu el nom a l"imatge que hi ha a la façana de l"edifici que fou la Casa de Caritat, coneguda com Verge de l"Alegria o Mare de Déu de Montalegre.

El projecte el va dur a terme el Sr. August Font i Carreras arquitecte  de Barcelona,

i comença el 1900i fou acabada 1902. 

1003 el pintor Emili Saumell i el seu equip, pinten els sostres

Els vitrall de l"església, van ser realitzats per Antoni Rigalt, que representen vides de Sants i exercici de la caritat. També hi ha en formes geomètriques.

         Actualment, la casa de caritat va ser traslladada perquè quedava petita i ara hi ha el Centre d"Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona i L"Església de Montalegre.

Publicado por 6è B el December 1st, 2005, 23:52 | Referencias (0)

 

 

Blog alojado en ZoomBlog.com